NO BAKE VITCHOKLAD-PAJ
Heejj och glad söndag! Idag bjussar jag på ett hejdundrade recept, det är jätteenkelt men tar lite tid då den behöver stelna i kyl ett par timmar. Perfekt att göra kvällen innan och låta den stelna över natten i kylskåp om ni vet att ni får besök dagen efter! =)
Hur ni än gör så hoppas jag ni gör den om ni tycker om vit choklad, den är så god! Funkar super och dekorera med lite färska bär också men det var slut hemma hos mig så fick bli karamellpopcorn 😄
Nog babblat, här kommer receptet!
Ha en fin vecka 💜
Du behöver:
Botten:
10st digestivekex
30g smör
Fyllning:
150g vit choklad
2dl grädde
2msk mjölk (helst röd!)
1 msk vaniljsocker
1,5 gelatinblad
Topping:
50g rumsvarmt smör
2dl florsocker
100g philadelphia
2msk lemoncurd
50g mörk choklad
Gör såhär:
Botten:
1. Smält smöret på låg värme
2. Krossa digustivekexen fint
3. Blanda ihop kexen och det smälta smöret, tryck sedan ut det i en springform på 18cm till en jämn botten
4. Ställ in i kylen tills fyllningen ska på.
Fyllning:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5min.
2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker
3. När det börjat koka så ta ifrån kastrullen från värmen och rör först ner geltinbladen och sedan den vita chokladen.
4. Häll på fyllningen på kexbotten och ställ in i kylen i minst 4h.
Topping:
1. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna
2. Vispa ihop smör och florsocker så det blir krämigt.
3. Tillsätt Philadelphia och vispa lite till.
4. Dela upp smeten i två delar, i den ena vispar du i lemoncurden och i den andra vispar du i den mörka chokladen.
5. Efter att kakan stått i kyl i minst 4h kan du försiktigt ta bort kanten på din springform, ett tips är att skära längs kanten hela vägen runt med en liten kniv så du vet att den inte kommer följa med kanten när du lossar den.
6. Dekorera sedan din kaka på valfritt sätt, servera och njut!



Men mums!