MJUK KAKA MED RABARBER, JORDGUBBAR & SMUL

Heejj på er, äntligen kommer detta recept upp! Har hållt på å teasa på instagram men nu så, detta är en riktigt mäktig sommarkaka som passar perfekt nu i rabarbertider! =) 

Här kommer receptet som är gjort i en form som är 21x31cm! 

 Du behöver:
Smul: 
150g smör 
2dl havregryn 
1,5dl socker 
1tsk flingsalt 

 Fyllning: 
250g färska jordgubbar 
1 rabarberstjälk 
1,5msk vetemjöl 
2msk florsocker 

 Botten: 
3 ägg 
3dl strösocker 
3,5dl vetemjöl 
2tsk bakpulver 
1,5dl mjölk 
50g smör 
2msk vaniljsocker 

Gör såhär:
Smul: 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2.  Blanda smör, havregryn och socker till en smulig massa. 
3. Tillsätt flingsaltet och låt stå medans du gör resten. 

 Fyllning: 
1. Skölj, skala och skär tunna skivor av rabarbern. Skölj jordgubbarna och skär fyrkanter av dom. 
2. Häll ner allt i en bunke tillsammans med vetemjölet och florsockret, skaka omkring så all frukt täcks. 

Botten:
1. Smörj formen med smör och bröa den med ett tunt lager vetemjöl.
2.  Vispa ägg och socker pösigt
3. Smält smöret och häll sedan på mjölken,
4. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke, vänd ner dom i ägg och sockersmeten och blanda sedan ner mjölk och smörblandningen.
5. Häll ner smeten i formen.
6. Häll sedan över frukten i ett jämt lager och toppa med smulet
7. Grädda mitt i ugnen i ca 45-55 minuter, ha lite koll och känn med en sticka. Är stickan torr är kakan färdig!
8. Avsluta det hela med att strax innan servering ringla över kolasås och ät tillsammans med en kula vaniljglass =)

 

Kommentarer:

1 Angelica Wåhlin:

Gud, vad gott!

Kommentera här: