MJUK KAKA MED RABARBER, JORDGUBBAR & SMUL
Heejj på er, äntligen kommer detta recept upp! Har hållt på å teasa på instagram men nu så, detta är en riktigt mäktig sommarkaka som passar perfekt nu i rabarbertider! =)
Här kommer receptet som är gjort i en form som är 21x31cm!
Du behöver:
Smul:
150g smör
2dl havregryn
1,5dl socker
1tsk flingsalt
Fyllning:
250g färska jordgubbar
1 rabarberstjälk
1,5msk vetemjöl
2msk florsocker
Botten:
3 ägg
3dl strösocker
3,5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1,5dl mjölk
50g smör
2msk vaniljsocker
Gör såhär:
Smul:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda smör, havregryn och socker till en smulig massa.
3. Tillsätt flingsaltet och låt stå medans du gör resten.
Fyllning:
1. Skölj, skala och skär tunna skivor av rabarbern. Skölj jordgubbarna och skär fyrkanter av dom.
2. Häll ner allt i en bunke tillsammans med vetemjölet och florsockret, skaka omkring så all frukt täcks.
Botten:
1. Smörj formen med smör och bröa den med ett tunt lager vetemjöl.
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Smält smöret och häll sedan på mjölken,
4. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke, vänd ner dom i ägg och sockersmeten och blanda sedan ner mjölk och smörblandningen.
5. Häll ner smeten i formen.
6. Häll sedan över frukten i ett jämt lager och toppa med smulet
7. Grädda mitt i ugnen i ca 45-55 minuter, ha lite koll och känn med en sticka. Är stickan torr är kakan färdig!
8. Avsluta det hela med att strax innan servering ringla över kolasås och ät tillsammans med en kula vaniljglass =)


Gud, vad gott!