KLADDKAKA MED CHOKLADGANACHE
Hejhopp!
Här kommer ett superenkelt recept på en kladdkaka med det där lilla extra, hoppas ni gillart! =)
Här kommer ett superenkelt recept på en kladdkaka med det där lilla extra, hoppas ni gillart! =)
Du behöver:
Kladdkaka:
150g Smör
2,5dl socker
0,5dl kakao
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
2st ägg
1,5dl vetemjöl
150g Smör
2,5dl socker
0,5dl kakao
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
2st ägg
1,5dl vetemjöl
Chokladganache:
200g valfri choklad
200g valfri choklad
1,5dl grädde
Gör såhär:
Kladdkaka:
1. Slå på ugnen på 160 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme.
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker och en nypa salti en skål.
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.
5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet.
7. Smöra och bröa en form á 20cm och häll ner smeten i formen.
8. Grädda längst ner i ugnen i ca 15-20 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten.
9. Låt sedan svalna innan du dekorerar den.
Kladdkaka:
1. Slå på ugnen på 160 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme.
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker och en nypa salti en skål.
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.
5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet.
7. Smöra och bröa en form á 20cm och häll ner smeten i formen.
8. Grädda längst ner i ugnen i ca 15-20 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten.
9. Låt sedan svalna innan du dekorerar den.
Chokladganache:
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke
2. Värm grädden tills den precis börjar koka, ta då av den och häll den över chokladen.
3. Rör om tills allt smällt och ställ den sedan i kylskåpet tills den har en spritsbar konstistens.
4. Spritsa/klicka ut valfritt mönster och dekorera med ätbart guld eller flingsalt.
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke
2. Värm grädden tills den precis börjar koka, ta då av den och häll den över chokladen.
3. Rör om tills allt smällt och ställ den sedan i kylskåpet tills den har en spritsbar konstistens.
4. Spritsa/klicka ut valfritt mönster och dekorera med ätbart guld eller flingsalt.


Tips! Kakan är godast om den fått stått i kyl ett par timmar innan den äts! =)
Ser så god ut :D