KLADDKAKA MED CHOKLADGANACHE

Hejhopp!
Här kommer ett superenkelt recept på en kladdkaka med det där lilla extra, hoppas ni gillart! =) 
 
Du behöver: 
Kladdkaka:
150g Smör
2,5dl socker
0,5dl kakao
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
2st ägg 
1,5dl vetemjöl 
 
Chokladganache:
200g valfri choklad 
1,5dl grädde 
 
Gör såhär: 
Kladdkaka:
1. Slå på ugnen på 160 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme. 
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker och en nypa salti en skål. 
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet. 
5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet.
7. Smöra och bröa en form á 20cm och häll ner smeten i formen. 
8. Grädda längst ner i ugnen i ca 15-20 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten. 
9. Låt sedan svalna innan du dekorerar den. 
 
Chokladganache: 
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke 
2. Värm grädden tills den precis börjar koka, ta då av den och häll den över chokladen. 
3. Rör om tills allt smällt och ställ den sedan i kylskåpet tills den har en spritsbar konstistens. 
4. Spritsa/klicka ut valfritt mönster och dekorera med ätbart guld eller flingsalt. 
 
 
Tips! Kakan är godast om den fått stått i kyl ett par timmar innan den äts! =) 



Kommentarer:

1 Anita:

Ser så god ut :D

Kommentera här: