KLADDKAKEMUFFINS MED PEPPARKAKA
NUUUU börjar julbaket, jag kan inte hålla mig längre! Har ni smakat marabou pepparkaka? Det är min nya favoritchoklad så jag fick såklart lov att toppa dessa fantastiska kladdkakemuffins med den =)
Här kommer receptet!
Till 10-12st muffins behöver du:
Muffins:
150g Smör
2,75dl socker
1,5dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2st ägg
1,5dl vetemjöl
Här kommer receptet!
Till 10-12st muffins behöver du:
Muffins:
150g Smör
2,75dl socker
1,5dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2st ägg
1,5dl vetemjöl
Fluff:
3dl grädde
3dl grädde
200g marabou pepparkaka
Gör såhär:
Muffins:
1. Slå på ugnen på 160 grader
2. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform
3. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme
4. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål
5. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet
6. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det
7. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet
8. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften.
9. Grädda längst ner i ugnen i ca 15-17 minuter, dom kommer kännas lösa när du tar ut dom med det är ingen fara.
11. Låt sedan svalna och ställ in i kylskåpet i ca en timme så blir dom perfekt kladdiga. Gillar du rinniga kladdkakemuffins så skippa kylskåpet!
2. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform
3. Lägg smöret i en kastrull och smält på låg värme
4. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål
5. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet
6. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det
7. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet
8. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften.
9. Grädda längst ner i ugnen i ca 15-17 minuter, dom kommer kännas lösa när du tar ut dom med det är ingen fara.
11. Låt sedan svalna och ställ in i kylskåpet i ca en timme så blir dom perfekt kladdiga. Gillar du rinniga kladdkakemuffins så skippa kylskåpet!
Fluff:
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke
2. Värm på grädden och ta av den precis innan den börjar koka, häll den över chokladen och rör tills allting har smält.
3. Ställ i kyen och låt stå där i minst 6h.
4. Vispa sedan upp den som vanlig grädde till valfri konstistens och spritsa sedan på fluffet på muffinsarna.
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke
2. Värm på grädden och ta av den precis innan den börjar koka, häll den över chokladen och rör tills allting har smält.
3. Ställ i kyen och låt stå där i minst 6h.
4. Vispa sedan upp den som vanlig grädde till valfri konstistens och spritsa sedan på fluffet på muffinsarna.
5. Förvara i kylskåp!

