MÖRK KLADDKAKA MED KINDERMAXI TOPPING
Mörk kladdkaka med kinder maxi topping! Gör du i en form som är större än 20cm så dubbla receptet! =)
Du behöver till en form på 18cm:
Kladdkaksbotten:
75g Smör
1,5dl socker
0,5dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1st ägg
0,75dl vetemjöl
75g Smör
1,5dl socker
0,5dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1st ägg
0,75dl vetemjöl
2msk mjölk
Topping:
6st kinder maxi
6st kinder maxi
80g mjölkchoklad
1dl grädde
Flingsalt
Gör såhär:
Kladdkakebotten:
Kladdkakebotten:
1. Slå på ugnen på 175 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på medelvärme.
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål.
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.
5. Tillsätt ägget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda i det, ha sedan i mjölken och blanda tills du får en slät smet.
7. Smöra & bröa en form på 18cm och häll ner smeten i formen.
8. Grädda längst ner i ugnen i ca 18-20 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten.
9. Låt svalna i kylskåp medans du gör toppingen.
Topping:
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke.
2. Värm på grädden tills den precis börjar koka, häll då grädden över chokladen.
3. Rör runt tills allting smält.
4. Häll chokladblandningen ovanpå kladdkakebotten och låt stå i kyl i minst 3h, men gärna över natten.
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på medelvärme.
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål.
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.
5. Tillsätt ägget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda i det, ha sedan i mjölken och blanda tills du får en slät smet.
7. Smöra & bröa en form på 18cm och häll ner smeten i formen.
8. Grädda längst ner i ugnen i ca 18-20 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten.
9. Låt svalna i kylskåp medans du gör toppingen.
Topping:
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke.
2. Värm på grädden tills den precis börjar koka, häll då grädden över chokladen.
3. Rör runt tills allting smält.
4. Häll chokladblandningen ovanpå kladdkakebotten och låt stå i kyl i minst 3h, men gärna över natten.
5. Toppa kakan med flingsalt och servera med en klick grädde eller glass, ät och njut!


