MÖRK KLADDKAKA MED KINDERMAXI TOPPING

Mörk kladdkaka med kinder maxi topping! Gör du i en form som är större än 20cm så dubbla receptet! =)

Du behöver till en form på 18cm: 
Kladdkaksbotten: 
75g Smör
1,5dl socker
0,5dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1st ägg 
0,75dl vetemjöl 
2msk mjölk 
 
Topping: 
6st kinder maxi 
80g mjölkchoklad 
1dl grädde 
Flingsalt 
 
Gör såhär: 
Kladdkakebotten: 
1. Slå på ugnen på 175 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält på medelvärme. 
3. Blanda socker, kakao och vaniljsocker i en skål. 
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet. 
5. Tillsätt ägget och blanda i det.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda i det, ha sedan i mjölken och blanda tills du får en slät smet. 
7. Smöra & bröa en form på 18cm och häll ner smeten i formen.
8. Grädda längst ner i ugnen i ca 18-20 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten. 
9. Låt svalna i kylskåp medans du gör toppingen. 

Topping: 
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. 
2. Värm på grädden tills den precis börjar koka, häll då grädden över chokladen. 
3. Rör runt tills allting smält. 
4. Häll chokladblandningen ovanpå kladdkakebotten och låt stå i kyl i minst 3h, men gärna över natten. 
5. Toppa kakan med flingsalt och servera med en klick grädde eller glass, ät och njut! 
 
 


Kommentera här: