VANILJ & CHOKLADMUFFINS
Du behöver:
Ca 10-12 stora muffins
100 g smör, smält
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl mjölk
4 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1tsk vaniljpulver
Valfri choklad
Frosting:
100g rumsvarmt smör
2dl florsocker
100g vit choklad
Muffins:
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker med en elvisp.
3. Häll ner mjölken i det smälta smöret och blanda sedan ner det i ägg & sockersmeten.
4. Ta fram en ny bunke och blanda alla torra ingredienser, sikta ner dom i smeten och vänd i dom med hjälp av en slickepott tills du har en slät smet.
6. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften, lägg i en chokladbit så den precis täcks av muffinssmeten och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, ta ut och låt svalna.
Frosting:
1. Vispa ihop smör och florsocker så det blir krämigt.
2. Smält den vita chokladen och vispa i den.
3. Färga med valfri pastafärg, är frostingen för lös så ställ in den i kylen ett par minuter. Spritsa sedan valfritt mönster!
1. Vispa ihop smör och florsocker så det blir krämigt.
2. Smält den vita chokladen och vispa i den.
3. Färga med valfri pastafärg, är frostingen för lös så ställ in den i kylen ett par minuter. Spritsa sedan valfritt mönster!