VANILJ & CHOKLADMUFFINS

Du behöver:
Ca 10-12 stora muffins
100 g smör, smält 
2 ägg 
1,5 dl strösocker 
2 dl mjölk 
4 tsk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver 
4 dl vetemjöl 
1tsk vaniljpulver
Valfri choklad 

Frosting:
100g rumsvarmt smör 
2dl florsocker 
100g vit choklad

Gör såhär: 
Muffins: 
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.  
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker med en elvisp.  
3. Häll ner mjölken i det smälta smöret och blanda sedan ner det i ägg & sockersmeten. 
4. Ta fram en ny bunke och blanda alla torra ingredienser, sikta ner dom i smeten och vänd i dom med hjälp av en slickepott tills du har en slät smet. 
6. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften, lägg i en chokladbit så den precis täcks av muffinssmeten och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, ta ut och låt svalna. 
 
Frosting:
1. Vispa ihop smör och florsocker så det blir krämigt. 
2. Smält den vita chokladen och vispa i den.
3. Färga med valfri pastafärg, är frostingen för lös så ställ in den i kylen ett par minuter. Spritsa sedan valfritt mönster! 
 
 

Kommentera här: