KLADDIGA CHOKLADKAKOR
Du behöver:
150g rumsvarmt smör
2,5dl socker
1dl kakao
1tsk vaniljsocker
150g rumsvarmt smör
2,5dl socker
1dl kakao
1tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1krm salt
2dl vetemjöl
1st ägg
1st ägg
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ihop smör och socker fluffigt
3. Sikta ner kakao, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl, ha i saltet också. Vispa ihop det snabbt så allting blandas.
3. Vispa snabbt ner ägget så allting blandas till en smet.
4. Klicka ut ca 18 klickar smet fördelat på två plåtar, kakorna kommer flyta ut så se till att ha mellanrum mellan dom.
3. Sikta ner kakao, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl, ha i saltet också. Vispa ihop det snabbt så allting blandas.
3. Vispa snabbt ner ägget så allting blandas till en smet.
4. Klicka ut ca 18 klickar smet fördelat på två plåtar, kakorna kommer flyta ut så se till att ha mellanrum mellan dom.
5. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter, låt svalna helt på plåten.
6. Ät å njuuuut!

