CHOKLADMUFFINS

Du behöver:
Muffins
100g smör, smält 
2 ägg 
1,5 dl strösocker 
1dl grädde
1dl mjölk
1,5msk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver 
4 dl vetemjöl 
1,5msk kakao
100g mjökchoklad

Gör såhär: 
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.  
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker med en elvisp så det blir vitt och fluffigt.  
3. Häll ner grädden & mjölken i det smälta smöret och blanda sedan ner det i ägg & sockersmeten. 
4. Ta fram en ny bunke och blanda alla torra ingredienser, sikta ner dom i smeten och vänd i dom med hjälp av en slickepott tills du har en slät smet. 
5. Smält ca 75g av chokladen, blanda ner den i smeten.
6. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften, hacka resten av chokladen och strö den ovanpå muffinsarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, ta ut och låt svalna. 

 
 
 

Kommentera här: