CHOKLADMUFFINS
Du behöver:
Muffins
100g smör, smält
2 ägg
1,5 dl strösocker
1dl grädde
1dl mjölk
1,5msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1,5msk kakao
100g mjökchoklad
Gör såhär:
1. Slå på ugnen på 175 grader och placera sedan ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
2. Smält smöret och medans smöret smälter så vispa ihop ägg och socker med en elvisp så det blir vitt och fluffigt.
3. Häll ner grädden & mjölken i det smälta smöret och blanda sedan ner det i ägg & sockersmeten.
4. Ta fram en ny bunke och blanda alla torra ingredienser, sikta ner dom i smeten och vänd i dom med hjälp av en slickepott tills du har en slät smet.
5. Smält ca 75g av chokladen, blanda ner den i smeten.
6. Fyll muffinsformarna till lite mer än hälften, hacka resten av chokladen och strö den ovanpå muffinsarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, ta ut och låt svalna.

