KOLAKLADDKAKA MED CHOKLADTOPPING
Heejj! ÄNTLIGEN är jag här med ett nytt recept, har även ett par julrecept på lager men dom håller jag på ett par veckor till!
Idag bjussar jag på en kolakladdkaka med chokladtopping och flingsalt, flingsaltet gör så jäkla mycket! =)
Vill ni ha den fastare så ha den längre i ugnen, jag rekomenderar att förvara den i kylskåp då jag tycker den blir godare då. Här kommer receptet!
Du behöver till en kaka på 20cm:
Kolakladdkaka:
150g Smör
1dl socker
1tsk vaniljsocker
2st ägg
1 burk dulce de leche
2,5dl vetemjöl
1/2tsk salt
Topping:
200g mjölkchoklad (chokladknappar funkar fint!)
1dl grädde
Flingsalt
Gör såhär:
Kolakladdkaka:
1. Slå på ugnen på 175 grader
2. Lägg smöret i en kastrull och smält det.
3. Blanda socker och vaniljsocker i en skål.
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det.
5. Tillsätt äggen och blanda i dom.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda, ha sedan ner kolasåsen och blanda i den.
7. Smöra och bröa en form på ca 20cm och häll ner smeten i formen.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter, den ska ha stelnat på kanterna men fortfarande vara lite kladdig i mitten.
9. Låt svalna i kylskåp medans du gör toppingen.
Topping:
1. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål, använder du chokladknappar behöver dom inte hackas.
2. Värm på grädden tills den precis börjar koka, ta då av den och häll den över chokladen.
3. Rör runt tills all choklad smällt, ställ den sedan i kylskåpet tills den blivit fast nog för att vara spritsbar.
4. Spritsa eller klicka ut valfritt mönster och toppa med flingsalt.


