CITRONKLADDKAKA MED VIT CHOKLAD

Du behöver: 
Kladdkaka:
150g Smör 
2dl socker 
1 tsk vaniljsocker
2st ägg  
1,5dl vetemjöl 
1 citron

Topping:
200g vit choklad
1dl grädde

Gör såhär:  
Kladdkaka:
1. Slå på ugnen på 175 grader 
2. Lägg smöret i en kastrull och smält det.  
3. Blanda socker och vaniljsocker i en skål.  
4. Häll i det smälta smöret och blanda ihop det till en smet.  
5. Tillsätt ett ägg i taget och blanda i det. 
6. Sikta i vetemjölet i smeten och blanda så det blir en slät smet. Riv sedan i skalet från en citron och pressa i saften från den citronen, blanda ihop.
7. Smöra och bröa en form som är 20cm och häll ner smeten i formen.  
8. Grädda i mitten av i ugnen i ca 15-18 minuter, den ska ha stelnat på kanterna med fortfarande vara lite kladdig i mitten. 

Topping: 
1. Hacka chokladen och lägg den i en skål
2. Häll grädden i en kastrull och värm på tills det precis börjar koka, ta då av den från plattan och häll grädden över chokladen 
3. Blanda runt tills all choklad har smällt och häll chokladsmeten över kakan, ställ in i kylen i minst 4h men gärna över natten
4. Skär försiktigt runt kanterna innan du lossar springformen. Dekorera gärna med färska jordgubbar eller andra bär. 

 

 

Kommentera här: